tisdag 10 februari 2009

Frossa i sallader

OVAN: Salad D´Campoloro med rödlöksvinegrett.

En god sallad passar både som lunch och middag. Den här är en förenklad variant av den som Gérard serverar på sin krog Campoloro på Döbelnsgatan 71. 
Jag har i brist på tid och ork rensat en grillad kyckling från skinn och ben och lagt köttet på en bädd av mangold, ruccola, paprika, morot, tomat och gurka. Över detta har jag ringlat en vinegrett som du gör så här.

Blanda 1dl god olivolja med 3/4 dl rödvinsvinäger. Tillsätt två matskedar Maille dijon, en tesked havs salt, halv tesked svartpeppar, en matsked honung och en medelstor finkackan rödlök. Låt stå i kyskåp i tre dagar. 
Rödlöken gör att vinegretten får en vacker färg och en tydlig löksötma som en fin kontrast till vinägerns syra. 

Lycka till
/M.Frendberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar