söndag 8 februari 2009

Frukostar

Ovan: Rödlöksomelett med kokt skinka och kycklingfilé, garnerad med gurka och tomat.

Varje vardags morgon går jag upp medan min älskling ligger och drar sig och fixar stenåldersfrukost. Morgonmålet är ju den måltid som vi svenskar har för vana att dränka i vetemjöl och mejeriprodukter så här blir det en ganska märkbar förändring i vanorna. Ett värdefullt tips är att alltid laga lite för mycket middag kvällen innan och se till att spara en kycklingfilé, en bit biff eller varför inte en halv omelett. En god skinka är också bra att ha till hands. Färska grönsaker och avokado är ett måste om allt skall flyta på. Lägger man sedan det lill extra på uppläggningen och serveringen så känns varje dag som en orgie i lyx. Inte är det jobbigare än att hålla på och plocka fram smör, bröd, yoghurt och pålägg heller. Tvärtom. I nästa inlägg skall jag avslöja hur ni gör den numera legendariska lökomletten. 

/M.Frendberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar